Hoitokokemuksia  Kokemuksia qigongista          


Hoitokokemuksia akupunktiosta ja Tuina-terapiasta

Tuina tenniskyynärpään hoidossa

Tausta ja oireet:
Pitkäaikainen 2 vuotta tenniskyynärpää tai vastaavat oireet - varmasti kerran kunnolla tulehtunut pitkän autoajelun jälkeen jolloin ilmaistointi puhalsi kylmää ilmaa suoraan päälle. Viime vuonna tikanheito tai hampaiden pesu rupesi olla todella hankalaa  kovia kipuja. Käynyt lääkärin luona, joka heti tarjosi kortisoonipiikki, mutta ensin fysiohoito.

10 kertaa fysiohoito (poikittainen hieronta) - ei mitään parannusta (helmi/maaliskuu 2010).
Jatkuva kipu myös öisin - hermokipu 2010.
Etsin muita hoitomuotoja ja löysin Dantian toukokuussa 2010.

Eka hoidon jälkeen (Tuina) olivat jatkuvat kivut poissa - muistaakseni 4-5 kerta kävin ja käsi on ollut kunnossa - upea fiilis. Pientä vaivaa tai kipua olen nyt huomannut kun teen kovasti töitä ja olen ajatellut että ottaisin taas yhteyttä.
Mutta kuitenkin suurkiitokset - tämä oli ainoa hoitomuoto joka todella auttoi.

Parhain terveisin, Svante,
30.8.2010Tuina rintarangan kipujen ja jäykkyyden hoidossa

Tulin Jarin vastaanotolle saadakseni hoitoa ajoittain kipeytyvän yläselän hoidossa. Stressi, työ tietokoneen äärellä ja mutka selkärangassa olivat aiheuttaneet jännityksen joka vaikeutti hengitystä ja sai olon tuntumaan tuskastuneelta.

Minulla ei ollut aiempia kokemuksia tuinasta sen paremmin kuin akupunktiostakaan ja menin klinikalle uteliaana. Hoito aloitettiin ja jo ensimmäisen kerran jälkeen huomasin, että selän nikamat ja lihakset vapautuivat. Hoitoa kuitenkin vielä jatkettiin. Toisella kerralla tuinan vaikutus pääsi syvemmälle kun akuuteimmat lukot olivat jo vapautuneet.

Sain hyvän tuntuman selkärangan rakenteesta ja huomasin uusia mahdollisuuksia sen liikkuvuuden ylläpidossa.
Joogaopettajana kehotietoisuus ja terveet liikeradat ovat tärkeä työväline. Kolmannelle hoitokäynnille tullessani tiesin että vaiva oli ainakin tällä kertaa parantunut kokonaan.

Jenny (34), 22.4.2010Silmähermohalvaus

Marraskuussa 2008 heäsin aamulla päänsärkyyn ja huomasin, että vasen silmäni ei liikkunut samaan tahtiin oikean kanssa. TYKS:n neurologisella osastolla asiaa tutkittiin ja diagnoosiksi tuli silmähermohalvaus. 27.2.09 sain hoidoksi kortisonipulssin. Kortisonia suoneen viiden päivän ajan. Hoidolla ei tuntunut olevan mitään vaikutusta silmän toimintaan joten päätin mennä Jarille kokeilemaan akupunktion vaikutusta.
Ensimmäinen hoitoni oli 6.4.09. Käsittämättömän upea kokemus oli kun seuraavana aamuna havaitsin silmän liikkuvan noin 30% paremmin kuin sitä ennen!. Kävin Jarilla hoidossa kaksi kymmenen kerran settiä ja sen jälkeen silmäni tomii normaalisti, myös päänsäryt ovat poissa.
Isot kiitokset Jarille ja Akupunktiolle!
 
Erkki Aaltonen, 57 v.  7.12.2009


Krooninen ala-selkä kipu

Terve Jari, ja kiitos vielä hoidoista!
On ollut mahtavaa huomioida niiden toimivuus: - joka kerta hoito on aikaansaanut  100% varmuudella kivuttomuuden ja syvän rentouden tunteen - mikään muu ei ole tähän asti tällaisella varmuudella sitä tehnyt. - ja näyttää siltä, että tila on varsin kestävä, antaa voimia taas skarpata myös itsehuollossa, saada positiivinen kierre etenemään - on todella huojentavaa ylipäätään tiedostaa, että tällainen itselle sopiva huoltotoimenpide on olemassa.

Yinin vahvistaminen herätti myös paljon resonaatiota, intuitiivisen tunteen, että tässä on omalla kohdalla perää -  halun hyödyntää tätä oivallusta ja myös hieman aktivoida qigong-tyyppistä liikunta-asennetta - tai elämänasennetta. Yrtit ovat myös varmasti paitsi toimivia, myös hyvä symbolinen ele yinin vahvistamiseen.

Ja tuntuu, että hoitojesi hinta-laatusuhde on huikea. On todella huojentavaa huomata, että näin toimiva kuntoutusmuoto on taloudellisten mahdollisuuksien ulottuvilla. Ostan ilman muuta sen jatkosetin, sitten
kun seuraavaksi tulen. Viikonloppuna oli laulukeikka. Oli upeaa esiintyä rennolla selällä. Jatketaan siis
harjoituksia...        
             
Tapani, 9.3.2009


Migreeni, ym 

Sydämelliset kiitokset Jarille parantamisestani!
Olen kärsinyt 15 vuotta migreenistä, joka pahimmillaan oli päivittäistä ja hankaloitti elämääni vuosien ajan. Kun viimein tulin Jarin vastaanotolle, olin jo todella huonossa kunnossa niin fyysisesti kuin henkisestikin. Minua vaivasi sitkeän migreeni päänsäryn lisäksi huimaus, limainen yskä, poskiontelontulehdus, ihottuma, unettomuus ja yleinen voimattomuus. Akupunktion lisäksi sain Jarilta paljon ohjeita ruokavalioni suhteen ja tunsin saavani hyvää oloa keskusteluista hänen kanssaan. Olen todella kiitollinen saamastani hoidosta ja tuesta, jolla sain terveyteni ja elinvoimani takaisin. Näin tehokasta, kokonaisvaltaista ja käänteentekevää hoitoa en ole kokenut koskaan ennen, vaikka ehdin vuosien myötä juosta monilla erikoislääkäreillä, erilaisissa tutkimuksissa, fysioterapeuteilla, hieronnassa ja harrastin paljon liikuntaa, sekä luulin syöväni terveellisesti. Jatkossa haluaisin hoitaa itseni ja lapseni kiinalaisen lääketieteen menetelmillä täysin.

Kuin ihme olisi tapahtunut...
Katja, 8.2.2009


Vatsa- ja selkäkivut 

Hei! kiitos vielä kerran akupunktiosta.
Se auttoi ja minulla ei ole ollut enää vatsa- ja selkäkipuja.

T: Linda, 2.11.2008


Raskauspahoinvointi 


Kävin Jarin luona akupunktiossa löydettyäni netistä tiedon, että akupunktiosta saattaisi löytyä apu raskauspahoinvointiin. Ennen ensimmäistä akupunktiokertaa olo oli totaalisen kamala, mutta itsekin aivan yllätyin miten heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen olo koheni huomattavasti ja pystyin taas normaaliin elämään. Kävin yhteensä kolme kertaa eikä voi muuta kuin kiitellä sillä niin ison avun sain. Lämmin kiitos myös A-voide -vinkistä, koko perhe on hyötynyt kyseisestä rasvasta.

Maiju, 17.5.2008

Virtsatietulehdus 

Minulla on taipumusta virtsatietulehdukseen, joka joskus loistaa poissaolollaan vuosia ja toisinaan ilmenee kerta toisensa jälkeen, etenkin talvisin. Talvella 2007 työskentelin vanhassa koleassa kivirakennuksessa ja tunsin enemmän tai vähemmän virtsatieoireoita lähes päivittäin. Yritin hoitaa vaivaa luontaistuottein ja kotikonstein, mutta ne eivät tällä kertaa auttaneet. Tulehduksen kerran puhjettua se ei sitten ottanut mennäkseen ohi. Ensimmäistä kertaa elämässäni antibioottikuuria olisi pitänyt jatkaa ensimmäisen, kymmeneksi päiväksi määrätyn kuurin jälkeenkin. En lähtenyt tähän, vaan tilasin akupunktioajan. Kahdeksan käyntikerran jälkeen vaivani oli parantunut siihen kuntoon, että lopputalvi meni ilman ongelmia.

lyhyestä virsi kaunis. 6.12.2007  


Leikkauksen jälkitila
   
Moi Jari!
Minun on pitänyt kiittää jo paljon aiemmin, mutta vasta nyt sain sen aikaiseksi.  Olin kesällä kolme kertaa hoidettavanasi ja se on selvästi auttanut sekä leikattuun ranteeseeni, että leikkaamattomaan.  Vaikken olekaan joutunut rasittamaan ranteitani niin paljoa kuin ennen hoitoasi on täysin selvää, että hoito on auttanut.  Kipeytymistä tulee edelleen, mutta se on eritääin lievää.  Selvin todiste kuitenkin oli se, että kokeillessani pitkästä aikaa saksofonin soittoa puolen tunnin ajan ei oikean käden (leikatun) peukalo, joka on fonin sormitukea vasten tullut lainkaan kipeäksi!   Vaikka saksofonin paino on pääosin kaulahihnan varassa, niin peukalon hanka-asento on aiheuttanut leikkauksen jälkeen voimakasta kipua jo muutaman minuutin soittamisen jälkeen.  Tämän takia soittaminen on jäänyt lähes olemattomaksi.
Jussi, 22.10.2007

Hengitys ongelmia
Sairastuin "astman kaltaiseen tulehdukseen" vuosikausien homealtistuksen seurauksena. Aluksi kärsin vain tukkoisesta nenästä ja jatkuvista poskiontelontulehduksista. Vähitellen tilanteeni paheni niin, että kärsin jatkuvasta hengenahdistuksesta ja kuivasta yskästä. Nenän kautta ilma ei kulkenut lainkaan. Vuoden 2005 alussa jouduin aloittamaan inhaloitavan kortisonilääkityksen ja nenäsuihkeet. Homealtistuksen loppumisesta ja lääkityksestä huolimatta tilanteeni paheni koko ajan. Kesällä jouduin syömään kortisonia jo tabletteina. Hengityselimistöni oli niin ärtynyt, että pelkästään erilaiset hajut, kuten normaalit kodin pesuaineet, shampoot ym. aiheuttivat hengenahdistusta. Syksyllä, siitepölykauden mentyä ohi, tilanteeni vähän parani. Tuolloin olin menossa Tyksiin jatkotutkimuksiin ja näitä tutkimuksia varten minun piti lopettaa kortisonilääkitys. Hengitystä avaavaa lääkettä jouduin kuitenkin ottamaan päivittäin. Tuossa vaiheessa päätin kokeilla akupunktiota.

Kävin Jarin luona hoidossa kaksi kertaa viikossa yhteensä kymmenen kertaa. Jo neljännen hoitokerran jälkeen tunsin oloni parantuneen. Pian huomasin, että en tarvitse enää lainkaan hengistystä avaavaa lääkettä. Vuoden vaihteessa kaikki Tyksissä tehdyt hengitys- ja keuhkokokeet olivat normaaleja. Ainoastaan nenäkuoriloiden ja poskionteloiden alueella oli lievää limakalvoärsytystä. Sain lopettaa lääkityksen kokonaan. Hoitojakson aikana oloni parani myös muuten. Jatkuva väsymys ja päänsärky lakkasi ja energiatasoni nousi huomattavasti. Oli ilo huomata, että tämän kevään ennätyssiitepölytkään eivät vaikuttaneet hengitykseeni mitenkään.

Samoihin aikoihin aikoihin akupunktiohoidon kanssa aloin tehdä säännöllisesti qiqong -harjoituksia. En osaa sanoa mikä oli juuri hoidon ja mikä harjoitusten vaikutusta oloni paranemisessa.  Oletettavasti terveyteni niinkin nopea koheneminen oli molempien yhteisvaikutusta. Olen todella tyytyväinen että päätin kokeilla akupunktiota vaikka alkuun vähän kammoksuinkin neuloja (oikeasti ne eivät satu yhtään). Jatkossa hakeudun ilman muuta akupunktioon mikäli oireet palaavat tai minulle tulee muita ongelmia terveyteni kanssa.

 Tarja V, 47, Kaarina, 31.5.2006

 
Sisäistä lämpöä ja nivelten huoltoa

Olin palellut neljä kuukautta ja ruumiin lämpötilani oli ollut saman ajan asteen verran alhaisempi kuin ennen. 

Niveliä särki, erityisesti peukalon tyvi oli kipeä enkä voinut enää oikein kutoa. Olen käsityöläinen, kankuri, 
ja käsieni toimivuus on minulle elinehto, ei pelkästään taloudellisesti vaan myös henkisesti. Olin huolestunut ja hieman masentunut. Tunsin, että minussa oli jossain reikä, mistä valui energiaa hukkaan vaikken tekisi mitään. 
Minulla oli myös todettu kilpirauhasen lievä vajaatoiminta, mutta asia oli niin uusi etten ollut vielä saanut  lääkitystä.
 Jo kolmannen hoitokerran jälkeen tunsin lämpeneväni. Ruumiin lämpötilani nousi asteen verran (siis takaisin normaaliin). Voimani ja energisyyteni palautuivat ja koin, että minusta ei enää valunut energiaa hukkaan. Lopulta myös peukalon tyven kipu hävisi ja voin jälleen kutoa. Olen iki-iloinen tästä kaikesta.

 Hannele Köngäs / kankuri / opettaja 53 v. 24.4.2006

       SIVUN ALKUUN

Kokemuksia Qigongista

Psyykkistä ja fyysistä hyötyä qigongista

Olen 78-vuotias ja harrastanut qigongia runsaan vuoden. Aloitin Jarin ryhmässä syyskuussa 2006. Minua oli kohdannut raskas menetys elokuussa.
Tulin ryhmään lähinnä hoitamaan mieltäni. "Tasataan hengitys ja rauhoitetaan mieli"-liike aloitti itsehoitoni. Toistin sitä pitkään iltaisin. "Iso lintu levittää siipensä"-liikkeen mielikuvalla lennän yhä vuorenhuippujen yllä. Se on avaraa ja vapauttavaa.

Minuun vetoaa vahvasti liikkeisiin liittyvät luontomielikuvat, olenhan aina hakenut herkkyyttä ja voimaa luonnosta. Teen liikkeitä usein metsässä, rannalla, avaran taivaan  alla. Joka kerta kun teen liikettä "Näytetään oma sisäinen kauneus", asetan itsellen kysymyksen,, onko sisälläni kauneutta näytettäväksi. Toivon, että liikkeen toistaminen päivittäin, olisi impulssi henkiseen kehitykseen. Arkisempi vaikutus on ollut fyysinen, tasapainon paraneminen. En enää joudu juurikaan ottamaan korjausaskelia. Jari on opettajana selkeä, hän etenee helposta vaikeaan. Jos oppilas on ollut tunnilta poissa, hän antaa tälle henkilökohtaista ohjausta.

Jukka Mäkinen 26.11.2007


Prof. Hanin TaiJi-Qigong-jatkokurssista
Kiitos vielä, että olet tuonut kiinalaiset tänne. Oli todella mielenkiintoista tavata heidät sekä tänään että kurssilla ja kuulla, mitä Han Binillä on kerrottavanaan. Olisi kiva, jos jossain vaiheessa saisit porukan kokoon vaihtamaan ajatuksia.  
T. Mira Mäkelä, 19.4. 2007

Prof. Hanin Baduanjin-kurssista 
hei!
kiitokset vielä erinomaisen kurssin järjestämisestä, kiitokset myöskin loistavalle opettajalle ja hänen tulkilleen.
ilmoitteletko milloin pidät tai-chi-chi-kung kursseja jälleen.voitaisiin tehdä myöskin yhteistyötä kiinan matkan suhteen,
tosin tämän vuoden kalenteri alkaa olla täynnä, mutta onhan uusi vuosi ensi vuonnakin.
toivottavasti han bin tulee toistekkin!
t.kimmop. 17.4.2007

Qigongista 
Löysin qigongista toiveeni täyttävän itsehoitoharjoituksen:
* helppo tehdä missä vaan
* rauhoittaa mielen ja elämän
* toi samalla ilon takaisin
* hauskaa, esimerkiksi luonnon ja eläinten visualisointi
* hoitaa myös kehoa.
* kivan näköistä, jopa tanssillista
* haastavaa, koska aina riittää kehitettävää
* energiatuntemukset palasivat takaisin.
Aloitin qigongin harjoittelun aloittelijoille suunnatulla kokonaisella kurssipäivällä keväällä 2006.
Harjoittelin jonkin verran joka päivä kotonakin.
Huomasin syvemmän rauhoittavan vaikutuksen jo kolmen päivän kuluttua! Jatkan harjoittelua.
Vuokko Alvari, 41 v. kirjoittaja, hyvinvointiohjaaja. 4.4.2006  

Qigongin antia 1.4.2006
Kuka minä olen?
Olen Eija, viisikymppinen yläasteen kielten ja ilmaisutaidon opettaja, elinikäisen oppimisen puolestapuhuja, perheenäiti ja kuorolaulaja. Olen harrastanut liikuntaa koko ikäni, painopisteen siirtyessä aerobisista lajeista pikkuhiljaa, iän myötä, kohti rauhallisempia muotoja. Olen harrastanut Taijitä muutamia vuosia kotikaupungissani Salossa. Seuramme harjoittelee 1-2 iltaa viikossa ja välillä kurssitamme itseämme miekka- ja viuhkamuodoissa.  Harjoitteluni on ollut säännöllisen epäsäännöllistä eli treenasin kotona vain satunnaisesti. Koska kehoni on alkanut selvästi ”krämpätä” hormonaalisten muutosten ja ikääntymisen vuoksi, kaipasin enemmän systemaattista harjoitusta ja osallistuin syyskesällä 2005 Jarin Taiji-Qigong- viikonloppukurssille.

Kurssin antia
Tutustuminen qigongin saloihin tuli avanneeksi minulle uuden ulottuvuuden. Jo itse kurssi oli positiivinen kokemus. Koska olen itse opettaja, huomaan arvioivani kursseissa niiden rakennetta, toimivuutta ja motivoivuutta. Kaksipäiväinen kurssimme sisälsi teoriaa ja käytännön harjoittelua, tasapainoisesti käsi kädessä. Saimme pienen annoksen qigongin historiallista taustaa sekä tietoa sen vaikutusalueista kehossa. Käytännön harjoitteissa edettiin rauhallisesti toistaen, mallioppimalla, ja Jari korjasi liikkeitämme tarvittaessa. Välillä saimme riittävästi aikaa kirjoittaa muistiinpanoja, jotta harjoittelu yksin kotona ylipäätään olisi mahdollista. Lopuksi Jari heitti haasteen: kannattaa kokeilla pidempää harjoittelujaksoa ja katsoa, onko siitä iloa ja hyötyä. Otin haasteen vastaan!

Mullistavia seurauksia
Haasteesta selviytyäkseni päätin ruveta nousemaan vuoteesta aamuisin puolta tuntia aiemmin. Tämä ei ollut hankalaa, sillä olin kärsinyt jo pidempään aikaisista aamuheräämisistä, joten alkuaikoina saatoin kukkua työhuoneessani jo puoli viideltä! Alkuvaiheessaan kävi usein niin, että tein ”aamujumppani” ennen auringonnousua ja painuin takaisin pehkuihin, noustakseni sitten – yllättävän virkeänä – säädettyyn aikaan. Pikkuhiljaa, viikkojen myötä, unen laatu parani niin, että sain nukuttua sikeästi määräaikaan asti. Ensimmäinen edistysaskel!

Kehoni, erityisesti selkäni, alkoi pikkuhiljaa vetristyä ja tulin tietoisemmaksi siitä, miten voin rentouttaa sitä myös työn lomassa. Tasapainottunut yöuneni on parantanut stressinsietoani, eikä minulla ole kuluneen syksyn ja talven aikana ollut nuhan nuhaa, vaikka olen päivittäin alttiina kammottavalle määrälle taudinaiheuttajia. Immuniteetti näyttää siis kohentuneen!

Aamuisesta qigong-sessiosta on tulossa elämäntapa. Tuntuu, että elämänlaatu on kaikenkaikkiaan kohentunut ja tietoisuus omasta kehosta ja erityisesti hengityksestä parantunut. Koulussa kohtaan ongelmanratkaisutilanteita päivittäin ja minun on helpompi paneutua niihin kun pystyn nyt jotenkin mystisesti ”etäännyttämään” itseäni objektiivisemmalle tasolle. Outo mutta hieno juttu!

Minulle qigong on matka uuteen kokemusmaailmaan, kiireetön hetki vailla suorituspaineita. Suosittelen!  1.4..2006  

SIVUN ALKUUN