Synnyin 1965 Viitasaarella. Sittemmin olen asunut neljällätoista Suomen paikkakunalla, nykyisin Turussa.

Lähdettyäni kotoa 16-vuotiaana vietin melko värikästä elämää. Työskennellessäni Frantsilan yrttitilalla 1985, tapahtui käänteentekevä muutos aloitttaessani astanga joogan ja meditaation harjoittamisen dada Shambhushivananda johdolla. Myöhemmin kokeilin ja tein paljon erilaisia ruumiin ja mielen yhteyttä painottavia harjoituksia kuten; bioenergiatiikkaa ja Oshon kehittämiä harjoituksia. Osallistuin myös erillaisiin terapiaryhmiin ja yksityiskonsultaatioihin mm. Ria Toivolan, Meri Lehtisen ja Lauri Siiralan kanssa. Myös ensi kokemukseni perinteisen kiinalaisen lääketieteen hoidoista sijoittuvat tähän ajanjaksoon.

Qigongiin tutustuin Kauko Uusoksan luennolla; Balderin salilla 1987, ollen siten mukana Suomen Chi Kung ry:n toiminassa alusta alkaen. Sain vuosien myötä opetuksia Tsumura Senseiltä ja Liu Shangliltä ja olin myös mukana organisoimassa joitain Liu Shanglin kursseja. 1992 aloin vetämään harjoituksia ensin yhdistyksen puitteissa ja myöhemmin itsenäisesti.  Sitemmin koin tarpeelliseksi löytää oman opettajan ja saada johdonmukaisesti etenevää opetusta.  Referenssit

1989 olin perustamassa Suomen ensimmäistä Futon-liikettä (Futon Bed Shop) jonka möin myöhemmin. Myös sittemmin olen toiminut yrittäjänä, tai muuten itsenäisissä työtehtävissä.  

90-luvun alussa tein puolenvuoden matkan Itä-Aasiaan kulkien Kiinan ohella Venäjällä, Tiibetissä, Hong Kongissa, Japanissa ja Thaimaassa. Myös myöhemmin olen pyrkinyt laajentumaan matkustamisen kautta.

 Videotaiteesta kiinnostuin 90-luvun alussa. Käytyäni kursseja videotyön eri osa-alueilta, hakeuduin ensin TV-tuotannon koulutusohjelmaan ja myöhemmin Elokuva- ja videoalan taideohjaajan teknis-taiteellis-pedagogiseen koulutukseen. Opiskelin myös tietokoneanimaatiota ja -grafiikkaa. Tältä pohjalta olen opettanut jonkinverran mediakasvatusta peruskoulussa ja kansanopistossa sekä tehnyt musiikkivideon ja joitain opetuselokuvia (Seitai Shiatsu ja qigong).

Jo aiemmin olin käynyt joitain lyhyitä terapiakoulutuksia:
Frantsilan yrttitilalla opiskelin Suomalasia rohdoksia 1985,  sekä Polariaterapian perus- ja jatkokurssit, Horwald Kiewin johdolla 1990-91. Shiatsun perusteet kävin John Lewisin koulussa 1988. 

Kiinalaisen lääketieteen opinnot aloitin 1997 Interpaxis-koulussa, opettajina Kari Purhonen, Timo Aro, Birgit Urtiainen, Elina Hytönen ja Liu Baoyan. Valmistuin v. 2000 ja hoitohommat aloitin 1998. 

2003 hakeuduin pekingiläiseen Perinteisen kiinalaisen lääketieteen sairaalaan Guang An Men'iin, tekemään akupunktion ja tuinan kliinistä harjoittelua eri lääkäreiden johdolla. Opiskelu keskeytyi SARS'in uhan alla.

Suuriin opetuksiin lukeutuu myös konkreettinen pysähtyminen vuodeksi pyörätuoliin, vailla takeita siitä nousemiseksi 2003.  

Seuraavilla Pekingin-reissuilla tein edelleen akupunktion ja tuinan kliinistä harjoittelua, nyt Kiinan Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen Akatemian Klinikalla ja sotilassairaalan TCM-klinikalla. Lisäksi opiskelin kiinalaisen lääketieteen tautioppia, sähköakupunktiota, tuinan teoriaa ja käytäntöä, sekä qigongin teoriaa ja käytäntöä. Keskittyen pääasiassa (kuten vastaisuudessakin) seuraamaan em. akatemian tuina-klinikan johtavaa lääkäriä Fang Cunzhong'ia, sekä sen qigong-tutkimuskeskuksen johtajaa ja akupunktiolääkäriä prof. Han Biniä.                            

                                                        SIVUN ALKUUN