terapeutin pätevyysProf. Han ja dr. Wang vierailevat klinikalla.


Perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktio- ja tuinaklinikka

Hoitomuodot

  • Akupunktio (keho-, korva,- ja sähköakupunktio). Kiinalaisen tyylin mukaan hoito sekä etu- että selkäpuolelle samalla hoitokerralla. Tilanteen mukaan yhdistän akupunktioon myös lämpöhoitoa, moxibustiota ja kuivakuppausta.
  • Tuina-terapia Kiinalainen manuaaliterapia joka sisältää hierontaa, nivelten mobilisointia ja nikamakäsittelyä. Hoitoon saatetaan yhdistää linementtejä tai kuivakuppausta/ gua sha -käsittelyä.
  • Ruokavalioneuvontaa  Kiinalaisen näkemyksen mukainen yksilöllinen ruokavalio.
  • Qigongin ja muiden harjoitusten yksilöllistä ohjausta.


Mitä hoidetaan

Kiinalaisella lääketiteellä on oma (ja erillainen) näkemys ihmiselimistön toiminnasta ja sen häiriöistä. Hoidon tavoite on palauttaa tasapaino, jonka vähäinen ja tilapäinen horjuminen ilmenee ensin jonakin haittana tai oireena, mutta josta suistuminen johtaa tilanteeseen joka jo ehkä nimetään joksikin sairaudeksi.
  
WHO:n laatimassa listassa akupunktiolla hoidettavia sairausnimikkeitä on yli 400. Aina ei vaivoille kuitenkaan ole vakiintuneita nimikkeitä. Koska potilaan epätasapainotila hahmotetaan kiinalaisen lääketieteen keinoin, voidaan diagnoosi kuitenkin tällöinkin tehdä ja hoito antaa. Myös jokaisen vakiintuneen sairausnimikkeen kohdalla hoidon lähtökohtana on potilas - ei sairausnimike. Esimerkiksi polvilkivun syynä voi kiinalaisen ajattelun mukaan olla useita eri tekijöitä, jolloin hoitokin määräytyy kunkin potilaan tilanteesta käsin.

Hoidossa käynti 

Hoitomenetelmät valitaan tilanteen mukaan. Akuuteissa vaivoissa saattaa muutama hoito riittää, mutta yleensä tulisi ottaa vähintään 5 - 10 hoidon sarja. Vaikeissa ja kroonisissa tiloissa tarvitaan pidempiä rupeamia. Mikäli asiakas ei kuitenkaan hyödy hoidosta, ei häntä juoksuteta turhan takia.

Mikäli maksukyky on heikko (rahat hävinneet lääkärissä?) mutta hoidolle tarvetta, kysy rohkeasti alennusta! Varsinkin Tampereen toimitilassa kykenen olemaan hyvin joustava.

Hoidon jälkeen voi elää normaalisti, mutta on hyväksi välttää turhaa rasitusta. Elimistö hyödyntää hoidon parhaiten, kun ottaa rennosti. Akupunktion jälkeen ei suositella välitöntä yleisiin pesutiloihin menemistä. Tyhjällä (muttei aivan täydelläkään) vatsalla ei ole hyvä tulla hoitoon.

Tuina-käsittelyn jälkeisenä päivänä esiintyy usein käsittelyarkuutta. Tämä kuuluu asiaan ja kestää yleensä yhden vuorokauden.

Tulethan tuoksutta!

Peruutukset vähintään vuorokausi ennen sovittua aikaa. Muussa tapauksessa - ja ilman pätevää syytä- peruutusmaksu on 30

Hinnasto

Akupunktio a' 50-60 €  (60 min)
5x   sarja 250 €
10x sarja 450 €

Tuina a' 45 €  (30 min)

Akupunktio ja Tuina a' 60 € (60 min)
5x   sarja 270 €
10x sarja 550 €

Ruokavalio konsultaatio a' 80 €
Hoitosarjojen yhteydessä ilmainen osa hoitoa.

Hinnat sis. 24% alv.

Qigong ohjausta   80
€ (alv 10 %)
Hoitosarjojen yhteydessä ilmainen.